неділю, 22 лютого 2015 р.

Прости...

Покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне..."

  Великий піст — це час покаяння та очищення. Покаянням виправдався митар, отримала пробачення грішниця, покаяння відчинило розсудливому розбійнику райські двері, покаянням апостол Петро, який відрікся від Спасителя світу, був відновлений у апостольській гідності.
Істинному покаянню передує, згідно зі вченням церкви, одна необхідна умова — прощення образ і примирення. 
У кожного з нас по-своєму будуються стосунки з людьми. Про декого з ближніх ми думаємо: «До чого ж важка для мене ця особа, випадково (а насправді, Промислом Божим) поставлена біля мене». А хтось так само думає про нас. Але як би там не було, ми йдемо всі разом, а тому зобов’язані триматися один одного, повинні розуміти кожного і допомагати ближньому.
Вступаючи в період Великого посту, спробуймо бути терплячими,  а якщо вистачить на те сил, то і добрими супутниками. Чим ближче ми підходимо до Царства Небесного, тим більше наближаємося до Живого Бога та один до одного. Таким чином, унеможливлюються наші байдужість і злопам’ятство. Тільки той, хто любить іншого, виконує закони Христові. «Якщо Ви, — говориться у Святому Письмі, — прощатимете людям їхні провини, то і Вам простить Отець Небесний, а якщо не прощатимете людям провин їх, то і Отець не пробачить Вам провин ». 
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...