вівторок, 7 квітня 2015 р.

"Хай буде так, як хоче Бог..."

7 квітня -  Благовіщення Пресвятої Богородиці
  Це свято воскреслої землі, пробудження життєвої сили природи. Цього дня Дух світла благословляє Землю і все, що живе на ній. На Благовіщення прилітає ластівка — Божа птиця.

   Архангел Гавриїл був посланий Богом у місто Назарет до Пресвятої Діви Марії і повідомив, що Господь обрав її бути Матір’ю Божою. Ангел з’явився в будинок праведного Йосифа, коли Марія читала Священне Писання, і сказав: "Радуйся, благодатна! Господь із Тобою! Благословенна Ти між жонами". Далі ангел повідомив, що Марія народить сина і має назвати його Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня. Тож хай буде так, як хоче Бог.

  За переказами, у руках архангел тримав білу лілею - 
символ чистоти і непорочності. 

 На Русі здавна існував звичай у це свято випускати на волю птахів, які символізують Святий Дух, що зійшов на Діву Марію.
 Слово "Благовіщення" означає добру, радісну звістку про те, що почалося звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. У церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули весну.
 Тяжким гріхом на Благовіщення вважалася праця - звідси приказка: "На Благовіщення птах гнізда не в'є, а дівка коси не плете".
  У народі це свято третьої зустрічі зими з весною. Вважається, що цього дня весна остаточно долає зиму, а  Бог благословляє землю для сівби. На Благовіщення Матір Божа з небес розсипає з «Благовіщенської коробки» росу або дощ, сніг чи туман. Отже, якщо будуть якісь опади, — чекайте урожайний рік.


2 коментарі:

  1. Вітаю Тебе, Іванко, з цим Великим святом!!! Бажаю здоров'я Тобі і всій родині, радості, любові, Божого благословення на добрі діла, бо "добрі діла творять невидимий зв’язок із видимими наслідками!" І нехай у ТВІЙ дім приходять тільки "благі" вісті...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вітаю і Вас, п. Ігорю, із величним та світлим святом Благовіщення. Бажаю, щоб щастя та добро ніколи не полишали Вашого дому. Любові у душі, віри у серці, злагоди,миру та спокою у Вашій оселі.Хай це свято несе радісні новини на кожен день!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...