неділю, 2 серпня 2015 р.

Про долю українців у Російській імперії...

        У кожної нації свої хвороби. У Росії - невиліковна.
                                                      Ліна Костенко

   Літературний світ сколихнула приємна подія: Ліна Костенко готує до друку художньо-історичну книгу про долю українців у Російській імперії. Про це повідомила Оксана Пахльовська, дочка письменниці.
"Не буду повністю розкривати секретів. Це прозова річ на межі художньої літератури та історії, яка показує еволюцію та деградацію Російської імперії через перехрестя українських доль – стертих, знищених, перетасованих. Історія, де є Україна, Росія, Польща та Франція. Це XIX століття, починаючи від Катериненської доби і закінчуючи крахом імперії", - розповідає Оксана Пахльовська.
Крім того, Пахльовська зазначила: "Абсолютно ніхто не чекає цієї книги, але вона вже є".
Це буде перша нова прозова книга письменниці за останні 5 років. Адже до цього останній прозовий роман Ліни Костенко "Записки українського самашедшого" вийшов у грудні 2010 року.

2 коментарі:

  1. Важко погодитись із словами Оксани Пахльовської, що "книжки ніхто не чекає". Кожне слово Ліни Костенко - це золоте зерно Правди, Віри і Надії, це як вітер Свободи. Чекаємо, ой як чекаємо на нову книгу! Хіба ж не так?

    ВідповістиВидалити
  2. Так, пані Маріє, із великим нетерпінням чекаємо на нову книгу Ліни Костенко. Погоджуюсь із Вами, що кожне її слово - це як "вітер Надії та Свободи". Бо ж недарма її називають "совість нації".Усе, що виходить з-під пера майстрині,- це несподівано, але геніально,неперевершено, неповторно....Переконана, що й нова книжка буде вибухом, як у 2010 стали "Записки українського самашедшого"...

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...