понеділок, 2 листопада 2015 р.

Для тих, хто любить і шанує рідне слово

   Уже традиційно у День української писемності та мови(9 листопада) відбуватиметься унікальна подія - звучатиме Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
  Акцію започатковано з 2000 року. “Відтоді щороку всі охочі – в Україні та за її межами – можуть узяти участь у написанні радіодиктанту і не тільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, а й продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово”, – повідомляє Держкомтелерадіо.
    Як і у попередні роки, диктуватиме спеціально підготовлений текст відомий лінгвіст та радіоведучий Олександр Авраменко зі студії на Хрещатику, 26. А почесні гості писатимуть його в аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.
   Серед гостей, яких очікують журналісти, будуть віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, міністр освіти Cергій Квіт, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, митці, науковці, громадські діячі, а також двадцять найкращих учнів київських шкіл.
   Передбачають, що цього року збільшиться загальна кількість учасників радіодиктанту, адже вперше його транслюватимуть одночасно в радіо- та телеефірі.У написанні диктанту, зазначають його організатори, може взяти участь кожен охочий. Для цього треба увімкнути об 11.00 перший канал Українського радіо або телеканал «UA.Перший». Диктант міститиме 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу : 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26.
   Дорогі друзі, не будьмо байдужими! Продемонструймо свою причетність до ВЕЛИКОЇ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ!


Джерело: <a href="http://litakcent.com/2015/11/02/radiodyktant-nacionalnoji-jednosti-vidbudetsja-9-lystopada/">ЛітАкцент</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...