неділю, 22 травня 2016 р.

Незабутня екскурсія

Кам’янець-Подільський – стародавнє місто, яке вважається одним з найбільш мальовничих у Східній Європі. Дуже часто його називають "квіткою на камені", "перлиною Поділля". Унікальне воно в кожному його прояві.  Стара частина міста знаходиться на півострові, який є природним утворенням. Річка Смотрич, прокладаючи собі шлях у скелястому каньйоні, утворила цей чудовий природний комплекс. У сучасних межах міста  річка утворює три півострови, на яких розташовані історичні райони Кам’янця: Старе місто, Руські та Польські фільварки.

Старе місто - найбільш цікава для туристів частина .Саме до нього йдуть за можливістю поринути в історичне минуле. Тут знаходиться близько 200 історико-архітектурних пам’яток. Воно побудовано на скелястому півострові площею близько 120 га. Його називали "містом трьох націй", оскільки тут мешкали українці, поляки і вірмени. Тому Старе місто поділене на райони, де проживав певний народ. У кожного була своя площа, ринок, магістрат, а також свої культові споруди. З’єднувалося Старе місто з навколишньою територією лише вузьким перешийком, на якому ще в давнину споруджено міст (Замковий або Турецький).

 Найпопулярнішими об’єктами є Ратуша, костел св. Петра і Павла, Кушнірська вежа, Польська брама, Домініканський монастир. Але головною метою поїздки кожного туриста завжди була Стара фортеця. Це візитна картка міста. Кам’янець-Подільська фортеця є, мабуть, одним з найпопулярніших серед всіх туристичних об’єктів України. Недаремно у 2007 році вона ввійшла до переможців проекту "Сім чудес України".
Два дні перебування на Поділлі пройшли навдивовижу швидко, але залишили незабутні враження. А ось і світлини - світлі спогади....



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...