неділю, 21 грудня 2014 р.

Більше читаймо

 Люди перестають    мислити, коли  перестають читати .
                            Д. Дідро
 Дуже влучний вислів. Адже  кожен прекрасно розуміє, що читання підвищує інтелектуальні здібності, змушує мислити й аналізувати (і це лише незначна частина позитивного впливу, який чинить на нас художня та інша літератури).
      Книга...Вона була і залишається невичерпним джерелом знань. Недаремно читаємо у  "Повісті врем'яних літ": "Книги - це ріки, що напувають собою увесь світ. Той, хто читає, веде бесіду з Богом і наймудрішими людьми".
    Тисячі книг написано. І кожна для нас  - загадка. Розгортаємо першу - опиняємось у казковій країні. Далі відвідуємо далекі планети, потрапляємо у минуле, дізнаємось, як жили предки у сиву давнину. А потім...зазираємо у майбутнє. Хіба ж це не диво?!
    У сучасному світі, на жаль, багато людей поступово забувають про книги, оскільки переконані в тому, що їх легко може замінити телебачення та Інтернет. Але хіба це правильно? Чому ми забуваємо про естетичне задоволення? Комп'ютер ніколи не зможе передати відчуття перегортання сторінок.Книга удосконалює комунікативні вміння, дарує спокій та допомагає оптимістично сприймати світ.
  Деякі люди просто шалено люблять тримати книги в руках, оскільки вважають їх істинним «дивом», яке допомагає перенестися у світ спокою, любові і романтики. Саме читання позбавляє нас від повсякденної суєти, різних турбот і нескінченних проблем. Так, справді, хороша книга здатна підтримати, дати пораду, стати найкращим другом. То невже є привід, щоб не читати?!





2 коментарі:

  1. Книга - найгеніальніший витвір людства. Погоджуюся з думкою Д.Дідро. Я б додав:"Людина перестає бути людяною, не читаючи класиків, не може досконало оволодіти мовою, не може захистити свої погляди на словесному, інтелектуальному рівні". У Верховній Раді через це, мабуть, так багато сцен мордобою, бо більшість обранців не читають, і як наслідок висловитися влучно, чітко, барвисто, переконливо не вміють, тому в багатьох з них кулак - єдиний аргумент у вирішенні суперечок та ідейних розходжень.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже влучно, пане Ігорю, Ви висловилися щодо наших обранців, котрі вважають себе елітою української нації.Та не завадило б їм, цим "високодостойним мужам", повчитися елементарної культури у звичайних людей праці. Видно, давно вони не заглядали у духовну скарбницю своїх предків.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...