четвер, 19 березня 2015 р.

Щастя...Яке воно?

     20 БЕРЕЗНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЩАСТЯ

     Найпрекрасніші і водночас найщасливіші люди ті, хто прожив своє життя, піклуючись про щастя інших.
                                        В. Сухомлинський
Друзі, чи замислювались Ви над тим, що для Вас означає щастя? Здоров’я, любов та підтримка рідних чи, може, відпочинок на екзотичних островах? Як би там не було, а істина одна: осягнути щастя прагне кожна людина.
   А яке воно...щастя? Кажуть, що різне буває: і за виміром, і за плином часу, і за станом душі... Навіть тлумачний словник також твердить, що це слово має кілька значень.
   Людська уява часто малює щастя у вигляді чарівного синього птаха, який несе на своїх крилах саме те, чого б хотілося кожному з нас. Та птах цей дуже полохливий: ледь устиг десь зупинитися — і вже знов злітає. Так і щастя людське — тривке й швидкоплинне, його можна легко зруйнувати, а повернути буде дуже важко чи й зовсім неможливо. Тому ми повинні обережніше ставитися до щастя інших людей, не випробовувати його на стійкість, і тоді, можливо, до нас також прилетить птах щастя. А коли це трапиться — не ховатися від інших, не зачиняти вікна й двері, щоб ніхто нічого не почув і не побачив, бо щастя не любить сидіти в клітці. Треба ділитися ним із іншими, бо чим більше ти даруєш, тим більше до тебе повертається.
   Для мене щастя – це відчувати всю повноту та радість життя. Коли сонце своїми промінчиками не обпікає, а зігріває, коли хмари заворожують, а не обливають дощем. Коли рідні та близькі живі і здорові. Коли навколо тебе посмішки, а не похмурі гримаси. Щастя – це стан душі!
   А ще щастя в тому, щоб дарувати добро. Можна принести людині щастя однією усмішкою: ми ж не знаємо, про що думає  сувора жінка, ображена на весь світ, або  молодий чоловік із порожнім поглядом? Наша посмішка здатна творити дива... Хтось посміхнеться у відповідь, хтось відвернеться - але вже точно не залишиться байдужим. Знайдуться такі, що передадуть посмішку,- і вже через кілька годин світ буде переповнений яскравими барвами! Тоді кожен зловить себе на думці: «Чого раптом усі такі щасливі ходять?». А це всього лиш запалився в душі маленький вогник, який допоміг розігнати сутінки!
    А ще, як мені здається, необхідною умовою щастя для кожної людини є МИР на землі. Зі щастя кожного складається щастя родини, країни, планети. Тож хочеться сказати всім: «Друзі, зробімо нашу планету щасливою!".
  Будьте щасливими, діліться своєю щирістю та добротою, частіше посміхайтеся та радійте життю. І хай усі Ваші мрії та сподівання неодмінно збуваються!



6 коментарів:

  1. Щасливий той, хто дарує щастя іншим

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Без сумніву, найщасливіша та людина, яка потрібна всім. Тому для мене щастя - це, в першу чергу, дар від Бога творити ДОБРО! А отже, робити щасливими тих, хто поруч із тобою.
      Ми, п.Юліє, однодумці. Дякую Вам.

      Видалити
    2. А ще, мабуть, професія зобов'язує бути щасливим, радісним. Ми ділимось позитивом з дітьми, а вони нам дарують крапельку своєї юності.

      Видалити
    3. Звісно, бути педагогом – велике щастя. Щиро скажу, що найщасливіші миті мого вчительства – бачити іскорку в дитячих очах, щиру посмішку, задоволені та радісні обличчя на уроці. Це діти по-справжньому роблять нас щасливими! А ще щастя та радість мені приносить спілкування з мудрими та цікавими людьми !!! Спасибі, п. Юліє, за щиру розмову.

      ,

      Видалити
  2. Сухомлинський висловився геніально.Найвище покликання людини - приносити людям радість, віддавати більше, ніж отримувати, не чекати "сториці" від добрих справ. Тільки та людина, яка стає щасливою від того, що хтось поруч щасливіший, є справжньою Людиною. Не можуть бути щасливими егоїсти, заздрісники і ті, що спекулюють людськими почуттями, хоч усі вони інколи і не підозрюють, наскільки вони нещасні!
    Нема визначення: щастя - це... Кожен розуміє це по-своєму. Щастя... Коли ти кохаєш- і кохання є взаємним... Коли поруч є хоча б один вірний друг... Коли довкола тебе щасливі твої близькі.. Коли отримуєш задоволення від спілкування з духовно близькими людьми... Коли ти, незважаючи на різні потрясіння та "витівки" долі, залишаєшся самим собою, а не перетворюєшся в "мавпу серед мавп".
    Іванко, дякую за статтю!!! Коли читаю Твої дописи, стаю щасливішим від того, що думки Твої й мої збігаються практично завжди.А це значить, що МИ однодумці!!!
    Я ЩАСЛИВИЙ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Найщасливіші та найсолодші ті моменти, коли ти даруєш світлу радість, коли у твоїй душі повно сонця, коли теплими та лагідними промінчиками ти можеш зігрівати всіх і кожного зокрема.Це таке ЩАСТЯ! Тоді і життя яскравішим стає! Так що я щаслива!
      Дякую за влучність, глибину та правдивість Ваших слів.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...