неділю, 11 січня 2015 р.

Дякую за теплі промінчики сонця...

11 січня - Міжнародний день "Дякую"
     
  —  Люди,  будьте  взаємно  ввічливі!   
 І якби  на  те  моя  воля,  
написала  б  я  скрізь  курсивами:  
—  Так  багато  на  світі  горя,  
люди,  будьте  взаємно  красивими!  

                                                     Л. Костенко


  Якщо говорити про походження  слова, необхідно зазначити, що  «спасибі» - це вже давно усталене скорочення від фрази «Спаси, Боже». А саме так колись у Київській  Русі висловлювали почуття вдячності. Отже, у  знак подяки бажають того, щоб людину, якій адресоване це слово, оберігав і  рятував Бог. 
     І зараз ми  цінуємо те, що роблять для нас рідні, друзі і навіть  незнайомі люди. Але як часто  говоримо  «дякую»? Згадаймо реакцію людей, яким ми сказали це чудове слово. А чи  помітили Ви, що посміхаєтеся, коли вимовляєте «спасибі», і що посміхається той, кому це слово адресоване? Погодьтеся, як приємно дякувати. Адже навіть це просте слово приносить радість . Іноді за якусь справу люди пропонують у подяку гроші або інші матеріальні цінності, але набагато важливіше і приємніше почути лише «спасибі», причому не просто «спасибі»-відмовку, а слово, що наповнене змістом і щирістю.  Усі люди дуже добре розуміють значення і необхідність хороших манер, але, на жаль, іноді ми висловлюємо подяку,  не замислюючись про те, як вона подається, вимовляємо слова просто так, бо так треба, але особливого сенсу в них не вкладаємо. А слід сказати, що вони можуть володіти і магічними властивостями, які справляють  на людину приємне враження.  Ми кілька разів на день говоримо один одному «спасибі». Головне, завжди пам'ятати, що до цієї щирої подяки відноситься  та, яка несе в собі лише позитив і йде від чистого серця! Тому кажіть  тільки добрі слова! 
     Дорогі  друзі, колеги, мої найрідніші учні, дякую Вам за те, що Ви є, що весь цей час  ідете поруч зі мною складною дорогою життя. Ви  умієте дарувати Радість і  Натхнення . Тож спасибі Вам за теплі промінчики сонця...                                                 


                                               



6 коментарів:

  1. Дякую, Іванно, за "теплі промінчики.сонця". Коли читаю такі статті,відчуваю Радість, Тепло, Натхнення. Дякую!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Людина стає СИЛЬНОЮ, коли пліч-о-пліч ідуть ще СИЛЬНІШІ! І тоді, за словами Симоненка, "хочеться бути дужим, хочеться так любить, щоб навіть каміння байдуже захотіло ожити і жить...". Дякую Богу за те, що дарує мені можливість працювати з такими ЛЮДЬМИ!

      Видалити
  2. Приємно читати такі рядки...

    ВідповістиВидалити
  3. Чудові слова подяки! Зі святом Василія Великого та Старого Нового року!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Безмежно вдячна Вам за підтримку. Вітаю і Вас зі святом.
      Хай буде Старий Новий рік схожий на диво, щоб кожен день жилося радісно й щасливо! Щоб здійснилися задуми і мрії. І щастям повнились надії!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...