неділю, 26 квітня 2015 р.

Актуально

Думки деяких учених-філологів щодо тесту ЗНО-2015 з української мови
 Майже чверть завдань з української мови, м'яко кажучи, не має однозначної відповіді, а логіка деяких питань незбагненна навіть для кандидатів і докторів філології.
Про це написав кандидат філологічних наук, доцент Львівського національного університету ім. І.Франка Богдан Тихолоз на своїй сторінці у Facebook.

2 коментарі:

  1. Ви знаєте, Іванно, ЗНО кожного року "чудесніше і чудесніше". Сьогодні я, наприклад, ознайомилася із відкритим листом Галини Пагутяк ло Лікарчука Ігоря Леонідовича, в якому авторка обурюється інтерпретуванням текстів її творів. Детальніше за посиланням
    http://pahutyak.com/%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B9-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82/ (якось дивно вставилось посилання, та можна просто набрати Галина Пагутяк : відкритий лист)
    І я зробила висновки, що в нашій державі навіть реформи у такій важливій галузі, як освіта, робляться не головою, а чимось діаметрально протилежним... А жаль!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже прикро та боляче, що новий уряд так себе "професійно" зарекомендував.Правда, тішить те, що відреагували на величезну кількість звернень учасників ЗНО. Зважаючи на негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО все ж таки було прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання.
      Дякую Вам, Наталю, за те, що поділились своїми думками.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...