понеділок, 27 квітня 2015 р.

Усміхайлики по-українськи

    Дуже часто ми копіюємо чужі вигуки, забуваючи про те, що в українській мові є набагато цікавіші та експресивні слова. Пропоную Вам, шановні читачі, переглянути добірку усміхайликів по-українськи, що з'явилися в мережі. Я вдячна авторові за  ці симпатичні  смайлики.
         

2 коментарі:

  1. Овва! Які усміхайлики!! Таких ще не бачив!!! Еге ж! Це Іванка знову завела розмову на актуальну тему. Коли чуєш мову деяких українців, то хочеться вигукнути: «Ой лишенько!!! Що ж ви робите із солов’їної мови?!!!» Отож-бо! Учитися треба, «полоти бур’яни », щоб мова наша була «чистіша від сльози». А то «тіпа», «кароче», «поняв». «бабло», «на шару», «цепочки», «сємки», «ужас», навіть «вигукуємо» уже не по-нашому (останнім часом молодь «ваукати» почала). Хай йому грець!!!
    Агов!!! Українці, прокиньтеся! Говоріть по-українськи! Любіть свою мову, вивчайте, бо вона – наше найбільше багатство.
    Дякую, Іванко, за усміхайлики!!! Заходжу на Твій блог і кожен раз вигукую: «Ах, яка краса!!!»

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В.Гумбольдт мав рацію, коли стверджував, що за станом мови у суспільстві можна робити висновки про стан культури.Хіба сучасне українське мовлення не є підтвердженням правдивості цих слів німецького філософа? Бруднослів’я, масове вживання занесених«з чужого поля» матюків, гидка вульгарщина, безсоромне жонглювання нею на вулиці, у громадських місцях. Це прикмети не тільки мовного життя сучасного суспільства, а й морального та етичного. Так і хочеться вигукнути: "Ой лишенько! То вкраїнці ми з вами, чи як?!"
      Дякую Вам, п. Ігорю, за коментар. Ви, як завжди, у своєму неповторному стилі - актуально та влучно!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...