четвер, 5 лютого 2015 р.

Усе чекає невимовних слів...


                                 Рідна українська мова гріє душу божественним                                         вогнем, вона бринить для нас небесними звуками.
                                                                                                                 І.Огієнко

    Слово викликає різні почуття: захоплення, здивування, гнів, обурення, сум;  воно спонукає серце швидше битися в грудях, будить фантазію, творчу думку. Та й успіх щоденного спілкування залежить від загальної ерудиції, володіння усталеними мовними засобами, уміння й бажання знайти нові можливості мови. Однією з визначальних ознак літературної мови є наявність норм. Якщо критично поглянути на себе в „мовне” дзеркало, чи задовольнить нас побачене й почуте? Наскільки правильними (нормативними) та виразними є риси нашого мовного обличчя, ясним та чистим – погляд, доречною – усмішка? Мабуть, можна приховати своє походження, освіту, але все-таки багатьом людям це не вдається – їх видає мова. Тож будемо продовжувати виховувати в собі чуття слова,  щоб створити гідний мовний образ сучасного українця й сучасної України. Сьогодні, дорогі читачі, мова йтиме про наголоси.
                                                   Запам'ятайте!










Бажаю успіху на шляху підкорення мовних вершин!


                                   




2 коментарі:

  1. Іванно, хочу сказати, що ви підібрали дуже влучну назву для блогу, бо ви справжній митець і створили справжню палітру цікавих публікацій.Ваші дописи викликають масу емоцій - сучасно, цікаво, пізнавально. Коли в мене випадає вільна хвилина, залюбки поспішаб до вас у гості, бо знаю, що тут знайду щось невідоме, нове, актуальне. Так тримати і досягти омріяних висот. До речі, до 15 лютого триває конкурс "Вчитель-новатор" , ви могли б свій блог подати в номінацію. (не подумайте нічого поганого, це щира порада) Там нічого складного, зареєструватись і подати роботу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, знаєте, щиро радію нашій зустрічі. Дуже вдячна за високу оцінку моєї діяльності. Переконуюся щоразу все більше і більше, що варто було брати участь у конкурсі лише для того, щоб познайомитись із Вами - людиною СВІТЛА та неабиякої душевної теплоти. Я також із великим задоволенням відвідую Ваш блог. А за пораду велике спасибі. Спробую скористатись. До нових зустрічей на сторінках блогу!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...